10 de febrer del 2008

La videoconferència

La videoconferència és un mitjà pel qual ens podem comunicar amb altres persones, amb vídeo i so al mateix temps, cara a cara i en temps real, mitjançant internet.

Per fer una videoconferència és necessari tenir una connexió a internet de bona qualitat (una ADSL o cable), una webcam o càmera de vídeo digital i cert software (programa) instal•lat al nostre ordinador.

Hi ha molts programes que ens serveixen per fer videoconferències de forma gratuïta. Alguns són molt coneguts, com el Messenger de Hotmail, el Messenger de Yahoo o l’Skipe. Tots ells, a part de poder xatejar (escrivint), ens permeten portar una conversa d’àudio (com si parléssim per telèfon) o una videoconferència on, a més de parlar, ens podem veure.

Però avui us presento un altre programa, potser no tant conegut, però que ens permet fer una videoconferència amb fins a sis càmeres al mateix temps. Així, una classe es pot comunicar al mateix temps amb altres cinc classes d’altres escoles, d’altres municipis, d’altres comunitats, d’altres països, d’altres continents!!!

Es tracta de ooVoo, un programa gratuït que cal descarregar i instal•lar al nostre ordinador. Fem-ne una prova. Accediu a la web i descarregueu el programa fent clic a
obtiene.jpg

Deseu-lo a l'escriptori i instal•leu-lo a l'ordinador. Li heu de posar un nom d'usuari i una contrasenya, que poden ser les mateixes de sempre. Llavors, inicieu el programa i afegiu algun contacte per poder realitzar una videoconferència. Penseu, però, que abans heu de connectar una webcam a l'ordinador mitjançant el cable USB i esperar que s'instal•li.

Podeu afegir contactes clicant a la icona
contactos.jpg

Després, per començar una videoconferència, seleccioneu un contacte i, després, aneu a Operaciones i Iniciar llamada de vídeo de ooVoo. Finalment, espereu que el vostre contacte accepte la petició i... ja podeu comunicar-vos!

Si analitzau bé el programa, veureu que té diverses possibilitats: enviar arxius, iniciar una sessió de xat o enviar un missatge de vídeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...